Sidan 3


Med elementet HR kan man göra ett snyggt streck under t.ex. en rubrik precis så som ses ovan. Strecket följer sidans bredd precis som texten. Precis som när det gäller BR så behövs bara ett märke.

Man kan också göra ett streck med hjälp av en bild. Längre ner på den här sidan finns två sådana streck. Dessa streck följer inte sidans bredd. Studera koden till bilderna som ligger i huvudmappen HTML. Elementet är IMG och attributet här är SRC.

Sidan 4 ligger i mapp 2 dvs i samma mapp som denna sidan.

En bild kan också vara en länk. Studera koden för följande små bilder och prova att klicka på några av dem. Många använder bilder som länkar för att det ser trevligare ut än med text. Problemet är väl bara huruvida läsaren av sidan associerar en bild till samma sorts information som den som har gjort sidan.

Egna kommentarer

Ibland vill man skriva egna kommentarer i ett dokument som inte syns i Web-läsaren. Varje sådan kommentar börjar med <!-- och slutar med -->. En sådan här kommentar kan man t.ex göra i huvudet.
I detta dokuments huvud finns just denna kommentar:
<!-- created: 1996-04-22 15:21:00 -->

På den här sidan har följande element och attribut använts:
HTML, HEAD, TITLE, BODY, H1, BR, P, A HREF, A NAME, I, HR, IMG SRC.

Alla mapparna mapp1, mapp2, mapp3 och mapp4 är undermappar till mappen htmlkurs. Mapp31 är en undermapp till mapp3. Spara nu om den här sidan som sidan3a.htm i mapp2. Gör sedan nya länkar från bilderna. Böckerna skall ge en länk till filen editbrow.htm i huvudmappen htmlkurs. Huset skall ge en länk till sidan8.htm i mapp3. Frågetecknet skall ge en länk till filen sidan15.htm i mapp4. Nyheter skall ge en länk till filen exemp2b.htm i mapp31.

Gå nu vidare till nästa sida.

Länk till registret.

Praktisk snabbkurs i HTML. Version 96.4 - April-96.
© 1996 Tommy Maltell